ESTÜ Duyurular

ESTÜ Bahar Festivali’nde İklim Değişikliği Teması Kapsamında Önemli Uygulamalar Yer Aldı

Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Kampüs Rekreasyonu Ofisi ve Öğrenci Konseyi tarafından 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde “ESTÜ Bahar Festivali” düzenlendi. İki Eylül Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulun karşısındaki açık alanda yapılan festival alanına ESTÜ Atık Yönetimi Birimi ve Çevre ve Sürdürülebilirlik Kulübü’nün desteğiyle iklim değişikliğine yönelik atık toplama kutuları yerleştirilerek farklı tiplerde ortaya çıkabilecek atıkların toplanması sağlandı.

ESTÜ Çocuk ve Genç Birimi Uygulama ve Araştırma Birimi ve Enerji Yönetimi Birimi iş birliğiyle temiz enerji gösterimine yönelik deneysel set stantlarda katılımcılara gösterildi. Örnek uygulamalarla güneş ve hava ile çevre dostu enerji üretimine yönelik gösterimler yapıldı.

Çevre ve Sürdürülebilirlik Kulübü stantlarında ise iklim değişikliği temalı afişler sergilenerek iklim değişikliğine ilişkin dikkat çekici paylaşımlarda bulunuldu. Ayrıca atık yönetimi konusunda katılımcıları bilgilendirme faaliyetleri yapılırken, Genç Pazar da 2. el ürünlerin satışını yaparak geri dönüşüme katkı sağladı.